Nezrele navike za zabavljanje

Odmah se nasmiješila uprkos položaju u kojem je bila. Znala je da će joj ovo biti jedina prilika da je vidi bez Hada."Boginja Persefona", progovori ona. Kraljevstvo nije saznalo šta joj se dogodilo, ali njen muž je bio u neredu, tražeći umjesto toga Psihinu ruku. Stisnula je zube od bola dok je ponovo nosila gaćice. Dok su se udaljavali, on ju je ponovo privukao unutra na poljubac. Psiha je uplašeno zatvorila oči dok je Had još uvijek bio na njoj."Vidimo se kasnije", rekao je Had čovjeku prije nego što je otkopčao još jedno od svojih dugmadi."Želim da unovčim u svoju korist."Psiha je otvorila oči na zvuk Kupidovog glasa na vratima nezrele navike za zabavljanje.

Psiha je spustila pogled i vidjela Persefonu kako kleči ispred njega prije nego što je odmotala njegov član i uzela ga u usta. Dok je gledao Psihu, bespomoćnu i uplakanu, imao je trenutnu želju da je utješi, ali ga je zaustavio kada ju je vidio u majčinom krilu.„Amoru, skoro te nisam videla tamo“, rekla je njegova majka.
Razumiješ?""Morate otići vidjeti Persefonu i preuzeti njenu kuglu ljepote iz podzemnog svijeta."Psiha je zadrhtala, znajući da je zadatak skoro nemoguć, ali je zadržala mali tračak nade da će moći biti sa svojim Kupidonom. Psiha je pronašla Persefonu u ženskim odajama. Bio je prijeteći u svakom pogledu, potpuna suprotnost njegovoj ženi Persefoni. To je uključivalo da je postala besmrtna, kako bi mogli zauvijek biti zajedno. Ne ponašaj se tako stidljivo. Njegova ruka je gurnula stražnju stranu njezine butine, povlačeći joj bedra prema gore.
Uprkos propaloj misiji njenog sina, nekako je shvatila da je ovo bolje. Zarežao je dok joj je stavljao ruke iznad glave. Dok se raspravljalo o Psihinom braku, ona se popela preko zidina kraljevstva i odlučila šta treba da uradi. Psiha je podigla pogled prema njemu, a zatim poniženo spustila pogled."Skoro sam završio ovdje. Ošamario ju je po licu zbog čega je pala na pod.