Upoznavanje sa strancima u SAD

Da li je tačno da je napravljen od palata od stakla i metala?"Ellerie se nasmiješila prisjećanju.„Staklena palata, da upoznavanje sa strancima u SAD. Netko te mora čuvati od nevolje."Katrin je nastavila: "Ako se nismo skrasili do vašeg odlaska u Terevas, poći ćemo s tobom, ali ako Ellerie i Boktar zaista pokušavaju pronaći blago, to bi moglo biti uzbudljivo. Nisam doneo dovoljno novca, i dok sam stigao do Matagora ,shvatio sam da treba da nađem posao.
Možda bi mogao raditi u radnji."On se nasmijao."Ja? Trgovac? Bili bi budale da me unajme."Katrin se namrštila na brata. Nisam siguran za Katrin. Zadovoljan sam Corecom, i to je sve što trebate znati."Ana je položila svoju ruku preko Barzove, smirujući njegovo vrpoljenje."Zašto ne ostaneš ovdje?"Barz je rekao."Čak i ako je s njim.""Već sam obećao prijateljici da ćemo putovati sa njom na neko vreme, a onda moram da nađem bardskog učitelja. Upravo tada, Felix i Barz su zajedno sišli niz stepenice. Neke od drugih zgrada u centru grada imale su isti dizajn.“"Naši majstori su otkrili kako da naprave velike listove stakla, a čelični okviri mogu prirodno držati listove na mjestu, ali je sve to magično ojačano kako bi se osiguralo da nikada ne može pasti.""Ima tershaya! Ima jedna ispred palate! Ima i drugih, samo ne živimo u njima."Šavala se tužno nasmeši."Nisam htio uvrijediti."Na trenutak su bili tihi, a onda je Ellerie rekla: "Zašto putujete s ljudima?""Zašto brinuti o nečemu što se ne može promijeniti? Sviđa mi se moj sigil - sada ga samo skrivam u gradu jer je previše ljudi bilo znatiželjno za njega.""Pa, mislim da se to može promijeniti, i ja ću pronaći način da to učinim."Razmišljanje o čaroliji podsjetilo je Ellerie na svrab i morala se suzdržati da ne posegne za čelom."Za tvoje dobro - i za Treyino - nadam se", rekao je Shavala."Volio bih zadržati svoju.

I dalje je bio drugačiji od onoga čega se sjećala prije njegovog boravka u zatvoru - mrzovoljniji i ljutitiji. Je li tako izgledalo odrasti i otići od kuće?Morala bi da pita Šavalu i Treju — Corec nije voleo da priča o svom ranom životu. Da li ti se toliko sviđaju ove kuće za ogranke?"Treya se nasmijala i sjela preko puta njih."Oni su kod kuće.

A ti? Zašto te nije bilo tako dugo?""Pokušavao sam zaraditi dovoljno da platim Barzovu kaznu.""Pominjao je da ste to platili. Nakon nekoliko neugodnih tišina, ustala je i rekla: "Postaje kasno. oh."Ana je pocrvenela."Radio sam kod gospođice Sabine kada sam ponovo naletio na njega. Kako su stvari išle s Ellerie?""Ona nije ono što sam očekivao od nilvaste.
Želiš li je upoznati?"Mlada žena je podigla pogled."Katrin!"Ona je stajala i njih dvoje su se zagrlili."Barz je rekao da ste se vratili!""Ovo je moja prijateljica, Treya", rekla je Katrin."Ona je sveštenica."Treja se namrštila, ali bilo je lakše objasniti sveštenicu nego mistika ili tri reda.