Emerson Lake i Palmer fanfare za običnog čovjeka samca

'Da, samo jebeno uradi to Briane', pomislila je u sebi, 'Samo promijeni majicu, samo seci nokte na nogama, samo jednom pokupi svoju odjeću, da, Briane, samo jebeno uradi nešto!'Tihi povici u njenoj glavi su joj provalili s usana kao: „Samo poruku od Karen.“ „Šta dovraga ona hoće u ovom trenutku, ne može doći okolo“, odbrusio je Brian, a njegova mrzovolja odgovarala je samo njegovoj ravnodušnosti prema sve što je Sonia želela da uradi, njegov ton je snishodljiv, kao i uvek. Karen je bila slobodna do 19 sati, tako da bi rani večernji obrok u Driffieldu dobro funkcionirao.

Bila je sretna što je bila odsutna, tako jednostavna, ali gotovo da nije imala pojma kakav je plan;osjećaj slobode bio je opojan.„U redu, evo plana“, rekla je Karen, čitajući Sonijine misli."Rezervirala sam nam 3 tretmana, tretman lica, paru i masažu, samo treba da odlučimo koja masaža. Soba 7 pojavila se s njene lijeve strane. Opet je zaključila da je previše piva, iako je miris ustajalog alkohola koji je ispunjavao spavaću sobu, činio svaki zaključak samo dječijom igrom.

Vrativši se malo svijesti, shvatila je da je odlutala prilično daleko, a sada su se Jasonove ruke gurale iznad njenih koljena, hvatajući i oslobađajući njene donje butine. Duboko u sebi osjetila je uzbuđenje koje dugo nije osjećala, to ju je činilo nervoznom, jer ti osjećaji nisu bili za sobu za masažu (iako se dio nje pitao gdje su, do vraga, jer su nestali iz njenog braka krevet prije mnogo godina!).„Hoćeš li i moje ruke, molim te“, upitala je Sonia, želeći da ohrabri Džejsona da se skloni sa svojih bedara;zbog njenih osećanja, a ne njegovih veština.„Da li da prestanem i da ti se ogrlim sada“, upitao je Džejson.„Da, molim te“, odgovorila je Sonja, ne želeći da zvuči nepristojno.

Njeno tijelo je uglavnom bilo kakvo je željela, dobro je jela i vježbala. Nasumično je razmišljala o tome kako se prošle sedmice zaključala iz auta, a sada se pitala gdje je ostavila ključeve od auta Emerson Lake i Palmer fanfare za običnog čovjeka samca. Gotovo odmah je ušao njen maser."Zdravo Sonia, moje ime je Jason, ja sam tvoj maser i moj je cilj da ovo bude jedno predivno iskustvo za tebe."Sonia je šutjela, iz nekog razloga je očekivala ženu, ali nije bila sigurna zašto. Okrenuvši se da posegne za svojim telefonom, koji je sada bio potpuno napunjen, Sonia je primijetila da svjetlo obavještenja treperi zeleno na njenoj statusnoj traci.

Stepenice su još bile pomalo mračne;izgledalo je da jutarnja svjetlost nikada ne dopire do središnjeg dijela njihove kuće, ali ona je dobro poznavala svaki korak. Sonia se brzo okrenula, ali slika joj se upalila u glavu. Jedna ruka je klizila niz ogradu od svijetlog hrasta, dok je druga ruka klizila po zidu prekrivenom sječkom, pri čemu je svaka neravna izbočina podsjećala da je Brian obećao da će te zidove skinuti 10 godina ranije. Prešao je na drugu ruku, ovaj put je ona skrenula pogled."U redu, vrijeme je da se okrenemo", rekao je Jason nježno dok se okretao. U svakom slučaju, jutros je imala proljeće dok je pripremala doručak. Njene misli su bljesnule kroz dan koji je pred nama, lista je brzo sjela na svoje mjesto u njenom umu. Nekako su nikad nespući botovi u Amazonu znali da je sinoć pretraživala praznike, a sada su svi njeni internetski izvori izbacivali letove, hotele i potrepštine za plažu. Bolovi i napetosti su nestali dok je polako odmicala. Klizeći vrh ekrana prema dolje, na nju je iskočila najnovija ponuda odjeće za plažu iz Amazona. Ležala je zatvorenih očiju dok je Jason namjerno masirao napetosti i stres u njenim mišićima.

Soba je bila uređena u svijetlom drvetu sa svijećama koje su gorele po prostoriji, ispunjavajući prostor prekrasnim mirisom. Nakon 10 minuta rada na ramenima, gornjim dijelovima ruku i grudima, kao i nježne 10-minutne masaže lica, Sonia se osjećala super opušteno. Jason se pomaknuo na njenu stranu dok je ispružila lijevu ruku. Osjetila je kako se njegove snažne ruke vraćaju na njezina stopala, njegove meke ruke na njezinim potkoljeničnim mišićima, a njene potkolenice trnu od osvježavajuće masaže njenih mišića. Nije bila sigurna šta je očekivala da bude iskrena, ali je mislila da je muškarac koji slaže peškire ispred nje bio prilično simpatičan. Nije bila sigurna kako da reaguje, um joj je plivao od misli, slika neće tako lako nestati.Čvrsto je prešao rukom uz njenu blago napetu ruku."Jesi li dobro?"upita Jason."Čini se da si se napeto."„Ne, dobro sam, samo razmišljam i opuštam se“, promucala je. U svoju odbranu on je ipak uvijek bio lijen, ali ne uvijek predebeo.

Svake subote uveče Sonia se vozila do Bijelog konja u 23.45 po njegap, zajedno sa svojim ludo dosadnim pijanim drugovima. Sunčeva svetlost je strujala kroz zavese, udarala je nogama ispod jorgana, sitne čestice prašine blistale su u uskom snopu martovske sunčeve svetlosti. Svi zadaci obavljeni, a sendviči napravljeni za neandertalske horde koje bi se spustile na njen dom, obučena u bikovsko raspoloženje i lažne fudbalske majice, Sonia je izašla pod tuš osvježena. "Ko je to?" upitao je Brian, polako silazeći niz stepenice iza nje, odjeven u opušteno krojenje, na pruge pamučne bokserice i dobro iznošenu majicu na kojoj je pisalo "Just Do It", ogromna kvačica iscrtana preko njegovih velikih grudi. Dok se okretao da vrati ulje na policu iznad i iza sebe, pokret je izazvao gornju polovicu njegove tunike.

Obuvši se u laganu odjeću, Sonia je zgrabila nekoliko stvari, stavila ih u svoju torbicu i krenula prema prozoru, čekajući da se Karen pojavi u svom blještavom Audiju."Gdje su moje patike!"viknuo je Brian, a ton njegovog glasa upozorio je Sonju na činjenicu da nije ni pogledao, nikada nije.„Tamo gde si ih ostavio Briane, u kupatilu“, odgovorila je, pokušavajući da sakrije nestrpljenje u svom glasu.'Vjerovatno će biti pored mjesta gdje inače pišaš na pod u svom pijanom petljanju da pronađeš svoj mali kurac', pomislila je ljutito. Držeći je za prste, sipao joj je toplo ulje u podlakticu. Srce joj se još jednom stisnulo na mjesto gdje je ovih dana najviše živjelo, paučina je ispunila podrum razočaranja i odgođenih snova.
Na taj način Sonia je mogla krenuti kratkim taksijem kući i vidjeti kakva je razaranja nastala tokom fudbala, iako je imala osjećaj da je utakmica španske La Lige u 20 sati, a Brian će gledati bilo šta. Imao je lagano preplanule jake podlaktice sa slabom prekrivenom plavom kosom.