Kada biste trebali dati svoj broj za online upoznavanje

Bila je dijete originalne dopisnice."Maxwell, dozvoli mi da te upoznam sa svojom partnericom u radionici, Molly Flint. Odijelo je pružalo djelomičnu zaštitu od vakuuma i zatvaralo vrat ogrlicom na koju se kaciga zakopčavala.

kad si dijete, sve je u istraživanju.""Pa kakve ćemo protokole testirati?"Rekao sam. Njeno porodično ime rodilo se u njenim očima, sivo i tamno poput kamena u koji je naselje izgrađeno."Šta nije u redu, anđele? Jesi li dobro? Kako je prošla faza tri?""Boli me, osjećao sam se kao da me pčela ubola kada je igla za pirsing prošla, sada mi je jezik sav natečen.""Pozdravite gospodina Noblea."rekao je Weston. Nikada mi nisu rekli šta sam uradio da me pošalju tako daleko od mesta gde se nešto dešavalo, ali sam i dalje podnosio izveštaje svakih sedam rotacija. Ona je skrenula pažnju pred Westonom koju je nadoknadila sa intenzitetom kada biste trebali dati svoj broj za online upoznavanje.

Okrenula mi se i osjetio sam kako me igla probija, bio sam nabijen na njene oči."Molim vas da se upoznamo, gospodine Noble."Automatski je odgovorila, tim istim očima je nedostajala iskra interesovanja koja je bila više nego prolazna, ali njena "S" su zvučala kao "Th", a njena "T" su bila otupljena debelim jezikom koji je imao problema sa rečima."Neću manje misliti na vas, ima ljudi širom ovog sistema koji tako pričaju i to ne nestaje, hajde da to pogledamo."rekao je Weston. Komandir stanice je spustio štampanu kopiju ažuriranja koje sam predao, FlashNews te jebene. Koliko je ona mogla da stigne, bio je Mars, kao samo oplođeni embrion, njeno kodiranje je bilo izmenjeno i Zemlja je bila zatvorena za ono što se u modi nazivalo "genetskim petljanjem". Na udaljenosti od 4.496 kilometara, planeta Neptun će završiti orbitu oko Sunca, a posada najudaljenije ispostave čovječanstva do sada obilježava ovu priliku na veliki način.„Ne imamo takvu priliku često“, rekla je istraživačica Christina Warner."Nismo uradili ništa slično otkako smo napustili Zemlju. Želimo ostaviti dobar utisak."„Naravno, doktore“, rekla je Rachael i pogledala me nesigurno. Sretna Nova godina od Tritona. Jasno je da je to bio naslov među stotinama miliona koje je čovječanstvo pohranilo u elektronskom obliku, zauvijek pohranjeno u ledeno hladnim orbitalnim jezgrama podataka."Bio je to drevni indijski obrazovni tekst koji je sadržavao pravila za duhovnu kopulaciju. Bio sam divan, naučio sam skoro da letim.