Da li izlazim sa narcisoidnim sociopatom

Uselili su se i započeli novi život – krov nad glavom, školovanje djece u lokalnoj školi i neko ko će naučiti njegovu ženu osnovama upravljanja domom. Jednog dana Joe je napustio farmu da obavi neke poslove, a po povratku je zatekao svoju ženu na koljenima u kuhinji u suzama.Žena koja im je dala dom i novi početak umrla je dok je on bio u gradu. Da li sam ja bio njegov "anđeo" ili nisam, to je druga priča, ali činjenica da je mogao dati svoj život drugom ljudskom biću je ono što je važno. Budući da nije imao formalno obrazovanje, posao je bilo teško naći, a posla je bilo malo između. Bila je sama i jako je željela svoju porodicu. Ispričao mi je priču koja je zaista pogodila kuću i pokazala mi koliko je moj život vrijedan u očima stranca. Ostavila mu je farmu i rekla mu da se pobrine za nju, jer nije imala drugu porodicu kojoj bi je dala.

Bio je poznat kao "Hobo Joe" jer je većinu svog života proveo živeći u vozovima i starim napuštenim kolibama. Učinio je to za mene… i zahvalna sam što je ušao u moj život tih nekoliko dana i podijelio to sa mnom..
Nikad ga neću zaboraviti, Hobo Joe, niti će moj život biti isti. Bio je stariji gospodin, negde u kasnim 60-im da li izlazim sa narcisoidnim sociopatom.

Upoznao je svoju ženu;ubrzo su se vjenčali i počeli stvarati porodicu. sačuvala njegovu porodicu od povrede. Dok sam to veče provela upoznavajući ga, otkrila sam da imamo mnogo toga zajedničkog.

Odjeća mu je bila otrcana i pocijepana, ali lice je bilo meko i ljubazno. Ljudi se unose u naše živote iz mnogo razloga… većinu njih nikada nećemo razumjeti. Otišao je od kuće sa 16 godina i bio je sam dugi niz godina. Njegova djeca su se razbježala na mnoga mjesta, a gdje su se tačno nalazila nije znao. Bili su u braku preko 40 godina kada su anđeli došli i odveli je. Pričao mi je o svojoj djeci i pokojnoj ženi i kako će mu ljubav koju je dijelio s njom trajati do kraja života. Ali rekao je da će duboko u svom srcu oni uvijek biti tu s njim.

Njene otvorene ruke i srce osvojile su ga, a sada bi njena velikodušnost... Rekao je kada sam ušla u sklonište i izgledala tako izgubljeno i usamljeno, tada je shvatio da je anđeo ponovo doveden u njegov život i da joj treba pokazati put.
Ali svi oni ostavljaju tragove u našim srcima koji ostavljaju trajan trag na nas. Kosa mu je bila prekrasne srebrne nijanse i isticala se njegovim bistrim, plavim očima.
Rekao mi je da je zbog onoga što je učinila za njega sada otvorio svoje srce i dao ono što je imao svakome kome je potrebno. Konačno je dobio dobar posao kao ranč za jednu malu staricu i potpuno je uživao u onome što je radio.

čak i u smrti... Većina njegove braće i sestara je ili nestala ili on nije znao gdje su.

Muzao je krave, hranio konje, čuvao baštu i pazio da farma bude u dobrom stanju. Bila je dobra prema Joeu i pozvala njega, njegovu ženu i troje djece da se presele s njom na njenu farmu. Nije ga to baš rastužilo jer ju je volio dovoljno da izdrži cijeli život. Naši životi su išli zanimljivim stazama koje su vodile putevima koje nikada nećemo požaliti.
Bile su uplakane i sadržavale su riječi ljubavi koje su mu govorile da nikada neće biti zaboravljen.Život nikad nije bio lak za Hobo Joea. Odgajan je kao jedno od 10 djece na farmi u Iowi. Porodica je bila siromašna, ali je uvijek imala krov nad glavom, hranu na stolu i dovoljno ljubavi da bilo šta prebrodi. Njegov me glas umirivao dok sam prvu noć provela u skloništu i nisam poznavala ni jednu dušu. Neki nam daju nadu;neki nam zadaju bol u srcu;a neki daju svoje živote. Njegovi mama i tata umrli su prije nekoliko godina.Školovanje je obavljao kod kuće, a njegove vještine čitanja i pisanja nisu bile najbolje.